Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki na ziemniaki:
-
młode ziemniaki
5 sztuk -
czosnek
3 ząbki -
rozmaryn świeży
5 gałązek -
oliwa
2 łyżki -
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat
1 łyżka
Składniki na nadzienie:
-
boczek wędzony
100 gramów -
ser cheddar
50 gramów -
szczypiorek
1 pęczek -
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
-
Grill przyprawa klasyczna Prymat
1 łyżka
Przepis i sposób przygotowania Grillowane ziemniaki nadziewane
Przygotowanie nadzienia:
Boczek pokroić w drobną kostkę, wymieszać z startym na grubych oczkach serem. Dodać posiekany szczypiorek, przyprawę do grilla i trochę pieprzy. Wymieszać.
Ziemniaki wyjąć z folii, naciąć nożem wzdłuż tworząc kieszeń i delikatnie rozchylić. Do środka nałożyć nadzienie. Grillować na tacce ok. 10-15 minut aż ser się rozpuści.
Komentarze (4)