Grillowane ziemniaki nadziewane

Grillowane ziemniaki nadziewane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Grillowane ziemniaki nadziewane, to pyszna przekąska z rusztu! Idealnie sprawdzi się jako dodatek do dań z grilla i z pewnością zachwyci wszystkich.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki na ziemniaki:

  • młode ziemniaki

    5 sztuk
  • czosnek

    3 ząbki
  • rozmaryn świeży

    5 gałązek
  • oliwa

    2 łyżki
  • Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat

    1 łyżka

Składniki na nadzienie:

  • boczek wędzony

    100 gramów
  • ser cheddar

    50 gramów
  • szczypiorek

    1 pęczek
  • Pieprz kolorowy Prymat w młynku

  • Grill przyprawa klasyczna Prymat

    1 łyżka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Grillowane ziemniaki nadziewane

Ziemniaki umyć, osuszyć i natrzeć oliwą wymieszaną z przyprawą do ziemniaków. Każdego ziemniaka oddzielnie owinąć w folię aluminiową, do środka dodać po kilka plasterków czosnku i gałązkę rozmarynu. Piec na grillu ok. 30-40 minut w zależności od wielkości ziemniaka.

Przygotowanie nadzienia:
Boczek pokroić w drobną kostkę, wymieszać z startym na grubych oczkach serem. Dodać posiekany szczypiorek, przyprawę do grilla i trochę pieprzy. Wymieszać.

Ziemniaki wyjąć z folii, naciąć nożem wzdłuż tworząc kieszeń i delikatnie rozchylić. Do środka nałożyć nadzienie. Grillować na tacce ok. 10-15 minut aż ser się rozpuści.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

marzut 07.06.2017 19:54
Fajny przepis
Agnieszka-87-25 07.06.2017 18:07
swietnie uwidocznona potrawa pyszność
Bożena Matuszczyk 06.06.2017 23:25
Pyszne ,kuszące ,a za razem bardzo smakowite ziemniaczki.Ja również skorzystam z przepisu.;);)
Konczi 06.06.2017 11:20
Mniam, aż się rozmarzyłam i już wiem co przygotuję na grillu, pycha!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat