Kiełbasa z grilla w przyprawach

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa

    ok 1 kg na grilla
  • marynata

  • olej

    ok 1/3 szkl
  • miód płynny

    2 łyżki
  • czosnek

    3-4 ząbki
  • przyprawy

    grillowa
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czosnek przecisnąć przez praskę, połączyć z miodem, można dodać olej troszkę soli i wymieszać.
Kiełbasę dowolnie ponacinać, włożyć do naczynia, zalać przyprawami albo posmarować i odstawić na chociaż 30-60 min.
Kiełbaski układać na tackach albo ruszcie, posmarować pędzelkiem tym co zostało w naczyniu i posypać przyprawą grillową.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IZABELA29 29.06.2017 11:04
Pyszna jak zawsze
Wacław 28.06.2017 14:39
mniam,mniam :-)
Jolanta40 28.06.2017 00:09
zawsze się sprawdza

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat