Kiełbasa po węgiersku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa śląska

    1 kg
  • cebula

    4 sztuki
  • koncentrat pomidorowy

    1 słoiczek
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • sól

    1 do smaku
  • pieprz

    1 do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na patelnię dodaj odrobinę tłuszczu, pokrój kiełbasę w średniej wielkości pręgi i wrzuc na patelnię, do lekko przypieczonej kiełbasy wrzuc pokrojoną w kostkę cebulę i smaż, aż wszystko się ładnie zarumieni od czasu do czasu mieszając. Następnie do kiełbasy i cebuli dodaj koncentrat pomidorowy, dodaj 1/3 wody i mieszaj jeszcze przez chwilę. Dopraw do smaku i gotowe:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat