Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbasa duszona w cebuli

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa podwawelska 600 g
cebula 1,5 kg
olej
sól
wdoa

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbasa duszona w cebuli

Kroki postępowania

1
Cebulę obieramy i kroimy w krążki. Kiełbasę kroimy na średnie kawałki i przekrawamy wzdłuż. Do garnka wlewamy troszkę oleju, dodajemy cebulkę oraz sól i dusimy ją do miękkości.
Krok 1 - Kiełbasa duszona w cebuli foto
2
W tym czasie na patelni podsmażamy kiełbaskę na złoty kolor z dwóch stron aby była dobrze przypieczona, kiedy cebulka jest już miękka dodajemy opieczone kiełbaski i dusimy razem przez około 10 - 15 minut pod przykryciem,
Krok 2 - Kiełbasa duszona w cebuli foto
3
gotową kiełbaskę podajemy razem z cebulką i pieczywkiem
Krok 3 - Kiełbasa duszona w cebuli foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dagmara020 01.09.2012 11:58
bardzo lubię:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak