Przepis i sposób przygotowania na: Keto naleśniki (bez mąki)
Przepis na bardzo zdrowe naleśniki keto bez mąki i białego cukru. Idealne śniadanie lub kolacja dla osób na diecie ketogenicznej.
Dowiedz się m.in.:
- jak zrobić masę na naleśniki keto?
- jak najlepiej smażyć naleśniki by się nie przerwały?
- jakie dodatki są najlepsze do naleśników?
- jak zrobić wytrawne wersje keto naleśników?
KROK 1. Masło rozpuszczamy w rondelku i studzimy, a następnie miksujemy z pozostałymi składnikami na jednolitą i gładką masę.
* Do ciasta możemy dodać także ziarenka wanilii lub ulubioną esencję spożywczą.
KROK 2. Porcje masy rozprowadzamy na patelni naleśnikowej wysmarowanej masłem. Gdy ciasto zacznie się rumienić na brzegach, przewracamy naleśnik na drugą stronę i smażymy do momentu zarumieniania*.
* Naleśniki przewracamy delikatnie, aby zapobiec przerwaniu ciasta. Do ich przygotowania świetnie sprawdzi się dwustronna patelnia naleśnikowa. Do smażenia możemy użyć także dwóch patelni (po wysmażeniu jednej strony, naleśnik przerzucamy na drugą rozgrzaną patelnię).
DODATKI DO KETO NALEŚNIKÓW (WERSJA SŁODKA)
- wysokobiałkowy jogurt
- naturalny serek homogenizowany
- serek mascarpone
- ser ricotta
- twarożek ze śmietaną
- niesłodzone masło orzechowe
- orzechy
- owoce jagodowe (borówki, maliny, truskawki, jeżyny, jagody)