Ketchupowo-miodowe grillowane skrzydełka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • skrzydełka z kurczaka

    15 szt
  • ketchup pikantny

    6 łyżka
  • czosnek

    3 ząbek
  • miód

    2 łyżka
  • chili

    1 łyżka
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Ketchupowo-miodowe grillowane skrzydełka foto
Skrzydełka dokładnie płuczemy, każde kroimy na 3 części. Lotki zalewamy 1 szklanką wody, dodajemy pokrojony w plasterki czosnek i gotujemy około 30 minut do odparowania 2/3 wody. Wywar przecedzamy, studzimy. Dodajemy ketchup, chili, miód oraz mniej więcej 1/3 płaskiej łyżeczki soli. Dokładnie mieszamy.
Krok 2 - Ketchupowo-miodowe grillowane skrzydełka foto
Marynatą zalewamy surowe kawałki skrzydełek, mieszamy, wkładamy do lodówki na 24 godziny.
Krok 3 - Ketchupowo-miodowe grillowane skrzydełka foto
Pieczemy na grillu około 15 minut z każdej strony.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pacpaw 16.07.2012 19:16
oj by się zjadło
EWI 06.06.2012 08:05
pychota
staropolanka5 05.06.2012 23:50
super smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat