Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ketchup

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 6 kg
cebula czerwona 2 kg
ocet 10 % 1 szklanka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 4 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 2 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
cynamon Prymat 1 łyżeczka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 łyżeczka
Goździki całe Prymat 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ketchup

Pomidory umyte , zalać wrzątkiem i obrać ze skórki . Pokroić w ćwiartki ,włożyć do garnka i gotować na małym ogniu .W drugim naczyniu gotować cebulę obraną i pokrojoną z dodatkiem odrobiny wody , miesząc gotować do miękkości .Rozgotowane pomidory przetrzeć przez sito . Cebulę zmiksować i dodać do przetartych pomidorów, wymieszać ,przyprawić ziołami, pieprzem, papryką ostrą, dodać ocet. Wymieszać i zagotować ,przyprawić jeszcze do smaku i wlewać gorące do słoiczków . Pasteryzować 10 -15 minut .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak