Przepis i sposób przygotowania na: Keks jaglany
Kroki postępowania




Bardzo smaczne ciasto można jeść jeszcze ciepłe lub całkowicie wystudzone.

kasza jaglana |
30 dkg
|
jajko |
4 szt
|
cukier |
1 szklanka
|
masło |
30 g
|
rodzynki |
100 g
|
orzechy włoskie |
1 szklanka
|
żurawina suszona |
100 g
|
sezam |
3 łyżki
|
proszek do pieczenia |
1 łyżeczka
|
czekolada gorzka |
70 g
|
śmietana 30% |
30 ml
|
olejek migdałowy |
3 krople
|
kolorowa posypka |
|
tłuszcz do formy |
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: