Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Keks

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2,5 szklanki
masło 1 kostka
jaja 4 szt
cukier puder 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
bakalie 400 g
lukier do smaku
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Keks

Ucieramy masło, cukier i jaja na gładką masę. Dodajemy mąkę, proszek i sodę. Gdy ciasto będzie jednolite dodajemy przygotowane bakalie oprószone mąką (by nie opadły na dno ciasta). Masę wykładamy do keksówki wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180°C przez około godzinę do "suchego patyczka". Gdy keks wystygnie polewamy go lukrem i ozdabiamy bakaliami. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kulinarna Ja 02.02.2014 18:27
polecam jet pyszny!
GOSIA18 17.01.2014 10:37
Ładnie się prezentuje
Ola1984 17.01.2014 10:15
Uwielbiam keksa :)
Megg 17.01.2014 09:29
wyglada bardzo apetycznie
norweska20 17.01.2014 08:23
smakowity keks
Magula 17.01.2014 08:19
Mniam pyszności
babajaga1969 16.01.2014 22:25
pyyyyszny - taki lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak