Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Keks

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło
mąka
bakalie

Przepis i sposób przygotowania na: Keks

Kroki postępowania

1
200 g masła,
1 szklanka mąki,
1 szklanka cukru,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
1 łyżeczka olejku waniliowego,
200 g bakalii
Krok 1 - Keks foto
2
Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Masło ucieramy cukrem i dodajemy pojedynczo żółtka. Następnie dodajemy przesiana mąkę z proszkiem i olejek waniliowy. Pianę z białek ubijamy na sztywno.
Krok 2 - Keks foto
3
Dodajemy ją do ciasta, mieszamy łyżką. Na koniec dodajemy bakalie. Ciasto przelewamy do keksówki i pieczemy w piekarniku na 180 stopni przez ok. 45 min.
Krok 3 - Keks foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 10.12.2013 07:23
polecam wszystkim
lara 09.12.2013 23:09
taki keks jest bardzo dobry
mufinka79 08.12.2013 19:56
bardzo lubię keksy, u mnie dzisiaj też keks
Megg 08.12.2013 17:48
wspaniały świąteczny keks
IwonaDD 08.12.2013 17:45
wygląda pysznie
Marta1986 08.12.2013 17:41
pyszności mniam
iziona 08.12.2013 17:10
Robię raz do roku na święta i bardzo lubię
Monika-twin 08.12.2013 17:02
fajny keksik
paulina2157 08.12.2013 16:56
mniam taki dobry na święta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak