Kebabki musztardowe z oliwkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    500 gram
  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    1 ząbek
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    4 łyżka
  • jajko

    1 szt
  • Musztarda rosyjska Prymat

    1 łyżka
  • pieprz

    1 szczypta
  • sól

    1 szczypta
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1/2 łyżeczki
  • oliwki zielone

    10 szt
  • olej do smażenia

    1/3 szklanki
  • jogurt naturalny

    150 ml
  • czosnek

    2 ząbki
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • Musztarda rosyjska Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kebabki musztardowe z oliwkami foto
W misce połączyć: mielone, jajko, posiekaną cebulę i ząbek czosnku, natke, musztardę, bułkę tartą, pokrojone drobno oliwki, sól, pieprz, paprykę ostrą, wymieszać dokładnie.
Krok 2 - Kebabki musztardowe z oliwkami foto
Uformować podłużne kotlety w kształcie cygar najlepiej wilgotnymi dłońmi.
Krok 3 - Kebabki musztardowe z oliwkami foto
Obsmażyć je na oleju, gorące przebić szpadką do szaszłyków.
Krok 4 - Kebabki musztardowe z oliwkami foto
Zrobić sos. Wymieszać jogurt z przeciśniętym czosnkiem, łyżeczką musztardy ostrej, posiekanymi ziołami np koperkiem lub natką, doprawić pieprzem. Sos ma byc mocno czoskowy.
Krok 5 - Kebabki musztardowe z oliwkami foto
Gotowe mięso podajemy z frytkami, oliwkami i sosem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IZABELA29 07.05.2017 08:55
Apetyczne danie
Bożena Matuszczyk 27.01.2017 09:18
Ależ smacznie i kusząco;)
IZABELA29 27.12.2016 17:04
Fajne danie
dodi 07.05.2016 20:40
ale pyszności
Grazyna0211 23.07.2015 18:07
smaczne danie
Ada-Gaba 06.07.2015 22:05
ciekawy przepis
ben-ka 26.05.2015 08:48
Smaczne, warto takie zrobić.
EWI 30.03.2012 09:15
o rany ale mi się spodobało :) przepis fajniutki :)
aginaa 10.03.2012 18:57
wspaniałę
sylwia / sytofala 29.02.2012 10:14
oj chyba muszę się w końcu skusić :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat