Kebab

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso z jagnięcia

    800g
  • cebule

    3
  • masło

    4 łyżki
  • pomidory

    2
  • sól

  • pieprz

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • tymianek

    1/2 łyżeczka
  • woda

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte i oczyszczone mięso pokrajać w kostkę wielkości orzecha włoskiego, wrzucić na dużą patelnię, dodać masło, pokrojoną cebulę, obrane ze skórki i pokrojone pomidory, listki laurowe. Oprószyć solą, tymiankiem i pieprzem. Podlać wodą- 3 łyżki. Przykryć szczelnie patelnię. Dusić na wolnym ogniu ok. 2 godziny. Podawać gorące.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat