Kawa po wiedeńsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana 30-pocentowa

    12.5 dkg
  • cukier

    do smaku
  • woda

    800 (wrząca)
  • kawa

    6 (mielona)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zaparzyć kawę w termosie,śmietankę zagotować. Wyporcjować napar do opłukanych wrzącą wodą szklanek, dodać śmietankę, osobno podać cukier.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dorian 18.09.2011 09:27
pycha
Teresa19 17.07.2011 17:03
super
dorotka0000025 30.04.2011 14:32
;-)
iga2 28.04.2011 16:17
pycha
KasiaK90 14.04.2011 08:29
lubię taką
Danuta8 11.04.2011 10:56
pyszna kawka
Juleczka20 10.04.2011 07:28
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat