Kawa po wiedeńsku

Kawa po wiedeńsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana 30-pocentowa

    12.5 dkg
  • cukier

    do smaku
  • woda

    800 (wrząca)
  • kawa

    6 (mielona)
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kawa po wiedeńsku

Zaparzyć kawę w termosie,śmietankę zagotować. Wyporcjować napar do opłukanych wrzącą wodą szklanek, dodać śmietankę, osobno podać cukier.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dorian 18.09.2011 09:27
pycha
Teresa19 17.07.2011 17:03
super
dorotka0000025 30.04.2011 14:32
;-)
iga2 28.04.2011 16:17
pycha
KasiaK90 14.04.2011 08:29
lubię taką
Danuta8 11.04.2011 10:56
pyszna kawka
Juleczka20 10.04.2011 07:28
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat