Kawa korzenna

Kawa korzenna

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kawa

    2 łyżki
  • cukier

    2 łyżki
  • bita śmietana

    2 łyżki
  • woda

    300 ml
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kawa korzenna

Wodę zagotować i zalać nią kawę. Zaparzyć. Cukier wymieszać z odrobiną imbiru i cynamonu i rozdzielić na dwie filiżanki. Zalać kawą i ozdobić bitą śmietaną. Posypać cynamonem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Wafelek2601 27.09.2013 15:52
Pyszna kawusia
IKrakowianka 17.10.2012 22:21
ale aromatyczna :)
agnieszka214 16.12.2011 07:47
apetyczna
Sarenka 16.07.2011 15:03
Lubie aromat takiej kawki :)
Barbara55 08.05.2011 15:57
dobra kawa to kawa bez dziwnych dodatków
kielcok1 23.04.2011 19:04
bomba
pioge7 27.02.2011 10:07
robię taką codziennie prawie
rakow2
rakow2 26.01.2011 16:10
niesamowite
gosia47-47 17.11.2010 15:16
uwielbiam
banditka 08.10.2010 09:12
śliczna filiżanka i cynamonik a kawa tez pewnie pyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat