Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Katarzynki

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

miód prawdziwy 200 g
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
mąka pszenna 400 g
kakao 1 łyżka
cukier puder 100 g
jajko 1 szt
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Katarzynki

Do miodu ( najlepiej płynnego) dodajemy przyprawę korzenna do piernika. Następnie dodajemy jajko, cukier, kakao i proszek do pieczenia przesiany razem z mąka. Wszystko dokładnie wyrabiamy.Jeżeli ciasto będzie za suche i nie będzie się chciało kleić można dodać 2 łyżki śmietany. Ciasto będzie dość twarde ale takie ma być. Wałkujemy na grubość 0,5 cm i wykrawamy pierniczki. Katarzynki smarujemy wodą i pieczemy około 15 minut w 190 stopniach uważając by się za bardzo nie spiekły bo będą za twarde i nie zmiękną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mufinka79 08.12.2013 20:02
Super katarzynki, uwielbiam :)
iziona 08.12.2013 17:13
Taka foremka to mi się marzy
Małgorzata9 08.12.2013 14:52
super ci wyszły
kasienka23 08.12.2013 11:12
wyglądają jak takie ze sklepu :)
olla85 08.12.2013 10:15
Ja też mam już upieczone katarzynki, już miękną :) Twoje wyglądają super
gibli 08.12.2013 10:08
smaczne:):))
Renata9 08.12.2013 09:28
świetne ciasteczka
Kasia35 08.12.2013 07:51
mam już takie zrobione
Niki22 07.12.2013 23:24
swietny ten koszyczek masz :)
Gracer 07.12.2013 23:15
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak