Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaszotto z kaszy jaglanej

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza jaglana 1 szkl
cebula 1 szt
pieczarki 20 dag
kukurydza w puszce 1/2 puszka
rosół warzywny 1/2 litr
masło 1 łyzka
śmietana 2 łyżki
ser pleśniowy niebieski 5 dag
Pieprz biały mielony Prymat
pietruszka zielona
Czosnek suszony Prymat
sól
parmezan starty
oliwa 3 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Kaszotto z kaszy jaglanej

Na rozgrzany olej wrzuciłam drobno pokrojoną cebulę, gdy się zeszkliła wsypałam kaszę. Po kilku chwilach dodałam pokrojone pieczarki. Wstępnie posoliłam, wkruszyłam szczyptę tymianku. Co jakiś czas podlewałam kaszę rosołem. W trakcie gotowania dodałam tez odsączoną kukurydzę. Pod sam koniec dodałam nieco sera z niebieską pleśnią, śmietanę i ostatecznie doprawiłam do smaku. Po wyłączeniu gazu dołożyłam jeszcze łyżkę masła. Po nałożeniu posypałam kaszotto parmezanem oraz posiekaną pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 21.01.2014 12:44
super jedzonko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak