Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaszka z jabłkiem, lnem i rodzynkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 1 szkl
kasza manna 3 łyzki
siemię lniane 2 łyżeczki
cukier trzcinowy 2 łyzki
jabłko pół
rodzynki

Przepis i sposób przygotowania na: Kaszka z jabłkiem, lnem i rodzynkami

Siemie lniane mielimy bardzo drobno w młynku do kawy. Do rondelka wlewamy mleko i wstawiamy na ogień. Do mleka dodajemy olej kokosowy, zmielone siemie lniane oraz cukier trzcinowy (ilośc cukru według upodobań smakowych). Do miseczki odmierzamy 3 łyzki kaszy manny. Kiedy mleko zacznie sie gotowac cienka struzka wsypujemy kasze cały czas mieszając wszystko rózgą. Kaszke gotujemy jeszcze kilka minut i wylewamy na dwa talerze. Obkładamy plasterkami jabłka i rodzynkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak