Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaszka piernikowa

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 400 ml
kasza manna 2 łyzki
budyń śmietankowy 1 łyzka
żurawina
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 0,5 łyzeczki
konfitura 1 śliwkowa

Przepis i sposób przygotowania na: Kaszka piernikowa

Z mleka odlewamy kilka łyżek a resztę gotujemy z dodatkiem przyprawy do piernika. W odlanej niewielkiej ilości mleka rozpuszczamy budyń. Do gotującego się mleka wlewamy rozpuszczony budyń i wsypujemy kaszkę. Gotujemy jeszcze ok 2 minut ciągle mieszając. Lekko ostudzoną kaszkę przelewamy do pucharków, zapełniając je do połowy. Nakładamy po pół łyżki konfitury śliwkowej i zalewamy resztą kaszki. Z wierzchu posypujemy suszoną żurawiną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megi 30.03.2015 15:58
wygląda pysznie
Magula 12.07.2013 16:19
Deserek był pysszny
Ola1984 12.07.2013 07:41
Ale fajny deserek :) Mniam.
manaika 21.01.2013 08:57
super!
InDaMiętekKitchen 20.01.2013 23:54
pychaaaa
babajaga1969 20.01.2013 22:07
dobry deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak