Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kaszka manna na mleku z syropem wiśniowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 500 ml
cukier 2 łyżeczki
sól szczypta
syrop wiśniowy
kaszka 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: kaszka manna na mleku z syropem wiśniowym

Mleko zagotowujemy z cukrem i szczyptą soli. Kaszkę manną wsypujemy do gotującego się mleka mieszając, aby nie zrobiły się gródki. Mieszając gotujemy na wolnym ogniu do czasu, aż będzie wystarczająco gęsta. Gorącą kaszkę przekładamy do miseczek i polewamy syropem wiśniowym. Podajemy ciepłą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 31.05.2013 15:52
smaczne śniadanie
Dorota59 01.11.2012 11:42
mniam
ziutula
ziutula 05.10.2012 17:17
zawsze dobra i z sokiem i owocami..
alexxxanderka 05.10.2012 17:16
prosty przepis, który przenosi mnie na wakacje do Babci ;) p.s. Śliczna foremka!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak