Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kaszanka
4 sztuki -
kapusta kiszona
50 dag -
cebula podsmażona
1 sztuka -
Grill przyprawa klasyczna Prymat
1 łyżeczka
Przepis i sposób przygotowania Kaszanka z grilla w kapuście kiszonej
Kaszanka z grilla z kapustą kiszoną to jedno z prostszych w przygotowaniu i smaczniejszych dań grillowych. Do kaszanki zapiekanej z kapustą można dodać cebulkę - tak, jak e tym przepisie, ale także kawałki jabłka. Kapusta i kaszanka powinna być doprawiona majerankiem, pieprzem czarnym lub gotową mieszanką do dań grillowych. Kaszankę z kapustą grillujemy w foremkach aluminiowych lub w folii aluminiowej na średnim ogniu. Zbyt wysoka temperatura sprawi, że kaszanka przywrze do folii lub się rozpadnie.
Kroki postępowania

Kapustę kiszoną drobno kroimy. Jeżeli jest za kwaśna to można przelać wrzątkiem i odcisnąć z wody.




Na kapustę sypiemy cebulkę suszoną podsmażaną i posypujemy przyprawą do grilla.


Grillujemy kaszankę około 40 minut najlepiej sprawdzić, czy już jest gotowa.
Komentarze (8)