Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaszanka w cieście francuskim z jabłkiem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op
kaszanka 2 szt
cebula czerwona 1 szt
jabłko 1 szt
majeranek do smaku
białko do smarowania

Przepis i sposób przygotowania na: Kaszanka w cieście francuskim z jabłkiem

Ciasto francuskie rozwałkowujemy i dzielimy na osiem części. Kaszankę /po zdjęciu z niej osłonki/ kroimy w plastry. Cebulę obieramy i kroimy w półplasterki. Jabłko obieramy, kroimy na ćwiartki, usuwamy gniazdo nasienne i każdą ćwiartkę przekrawamy na dwa plastry. Na każdym kawałku ciasta układamy po 2-3 plastry kaszanki, kawałek jabłka, plasterek cebuli i oprószamy majerankiem. Formujemy "paczuszki" zlepiając rogi każdego kwadratu ciasta i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch smarujemy ubitym białkiem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy ok. 20-25 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 04.05.2016 17:50
pyszne słodkości
gosia56 04.05.2016 10:24
na pewno pyszne;)
MAR3STA 03.05.2016 22:13
Dla mnie to smaczna przystawka
agnieszka214 03.05.2016 21:21
Ciekawa jestem smaku
Marta1986 03.05.2016 20:56
apetycznie wyglada
halina17 03.05.2016 18:38
Dobry pomysł na kaszankę podaną" :inaczej:"

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak