Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
ziemniaki
40 dag -
kaszanka
25 dag -
cebul
1 szt -
czosnek
2 ząbki -
jajko
2 szt -
Sól, pieprz, majeranek
-
masło
1 łyżka -
boczek wędzony
2 plastry -
ogórek kiszony
2 szt -
śmietana kwaśna
1 łyżka
Sposób przygotowania
Ugotowane ziemniaki ubić na puree z dodatkiem masła i śmietany. Przesmażyć boczek , a pod koniec ,krótko ogórki pokrojone w plastry. Jak podamy, to zależy od nas. Ja ułożyłem warstwami w ausztycherze. Ziemniaki, kaszanka, ziemniaki i kaszanka. W powstałą wieżyczkę włożyłem plaster przesmażonego boczku. Jako dodatek - przesmażone plastry kiszonego ogórka.
Komentarze (22)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (12)