Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaszanka po normandzku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Polecam dzisiaj kaszankę po normandzku. Kaszanka jest bardzo smaczna, prosta w przygotowaniu i na pewno zaskoczy swoim smakiem domowników lub gości.

Składniki:

Potrzebne składniki:

kaszanka 600 gramów
jabłka 600 gramów
cebule 2 sztuki
masło 3 łyżki
Majeranek suszony Prymat 3 szczypty
sól 2 szczypty
Pieprz czarny mielony Prymat 2 szczypty

Porada

Rada: majeranek przed podaniem rozetrzeć w dłoniach, aby wydobyć bardziej wyrazisty aromat.

Przepis i sposób przygotowania na: Kaszanka po normandzku

Jabłka dokładnie umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Usunąć gniazda nasienne a następnie pokroić w plastry około 1 cm.
Plastry jabłek obsmażyć na rozgrzanej połowie masła, oprószyć majerankiem, papryką, solą i pieprzem.

Kaszankę podgrzać we wrzątku, pokroić w kawałki i obsmażyć na reszcie masła razem z talarkami cebuli.
Podsmażone talarki cebuli ułożyć na talerzu, a na nich kaszankę.
Obłożyć podsmażonymi jabłkami i nie mieszając podgrzać chwilę pod przykryciem.

Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 20.07.2019 19:51
Dobre.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak