"Kaszanka"

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jęczmienna

    5 dag
  • marchewka

    2
  • papryka czerwona

    1/2
  • por (biała część)

  • czosnek

    2 ząbki
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • woda

    2 szklanki
  • tymianek

  • liść laurowy

    2
  • papryka ostra Prymat

  • oregano

  • ziele angielskie

    3 ziarenka
  • sól

  • pieprz

  • oliwa

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Posiekać cebulę, pora i smażyć chwilę na oliwie. Wrzucić pokrojoną paprykę, marchew, czosnek. Całość zalać wodą. Dodać koncentrat pomidorowy. Wymieszać. Dodać liście laurowe i ziele angielskie. Przykryć pokrywką i poczekać, aż się zagotuje. Wrzucić kaszę. Gotować pod przykryciem ok. 20 minut. Doprawić solą, pieprzem, ostrą papryką, tymiankiem i oregano.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
parysek10 09.04.2015 15:01
Polecam, bo jest lekka i zdrowa
katerinaJ 21.03.2015 00:11
Ależ bym sobie teraz taką zupkę zjadła
Ania84 20.03.2015 22:35
smacznie tu
Pietruszka 20.03.2015 21:53
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat