Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaszanka

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

głowa świńska
podgardle 2 kg
płuca 2 kg
wątroba 2 1/2 kg
kasza gryczana 3 1/2 kg
cebula 3 sztuki
krew świni 1 l
sól
pieprz
majeranek 3 łyżeczki
jelita
Ziele angielskie całe Prymat 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Kaszanka

Oczyszczone mięso sparzamy w dużym garnku, dodajemy ziele angielskie, cebulę. Następnie całość mielimy na drobnym sitku. Kaszę parzymy na wywarze, w którym gotowały się mięsa. Do kaszy wlewamy zmiksowaną krew i całość mieszamy, stopniowo dodajemy mięso. Masę doprawiamy do smaku . Napełniamy jelita najlepiej za pomocą końcówek maszynki do mięsa. Powiązane kaszanki parzymy w temperaturze około 90 stopni około 1 1/2 godz. Studzimy.
Kaszankę można mrozić!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 14.06.2013 06:41
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak