Kasza z pieczarkami, mielony pieczony i mix sałat

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Mielone

  • mięso mielone indycze

    1/2 kg
  • jajko

    1 szt
  • czosnek

    1 ząbek
  • cytryna

    1/2 szt
  • bułka tarta

    1 łyżka

Sałata

  • jarmuż

    1 garść
  • mix sałat

    1 miska
  • oliwa

    1 łyżka

Kasza

  • kasza pęczak

    1 szklanka
  • pieczarki brązowe

    1 garść
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do mięsa dodajemy jako, sól i pieprz i bardzo drobno posiekany czosnek. Mieszamy ręką aż wszystko się wymiesza. Dodajemy tartej bułki do ciasta. Formujemy kule. Układamy w naczyniu żaroodpornym, dolewamy wody po mniej więcej połowy kulek i przykrywamy. Pieczemy w piekarniku w temp. 180 st. przez ok. pół godz. Następnie zdejmujemy pokrywkę i pieczemy aż kotleciki lekko się zrumienią.

Sałaty płuczemy, wrzucamy do miski razem z opłukanym i porwanym na kawałki jarmużem. Polewamy oliwą z oliwek.

kaszę gotujemy zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. najlepiej al dente. Doprawiamy solą. Pieczarki lekko podsmażamy na patelni na masełku z solą i sporą ilością pieprzu. Wcześniej pieczarki kroimy i oczyszczamy pod bieżącą wodą. Następnie dodajemy do kaszy i mieszamy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat