Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza z bakłażanem i pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza jęczmienna 1 woreczek
masło 1 łyżka
bakłażan 1/2 szt
cebula 1/2 szt
pieczarki 7 szt
Kucharek przyprawa do potraw
ogórek konserwowy Smak

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza z bakłażanem i pieczarkami

Kaszę gotujemy w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej. Po ugotowaniu wyciągamy z woreczka i odstawiamy. Bakłażana dobrze myjemy i kroimy w kosteczkę. Pieczarki ścieramy na tarce duże oczka, cebulę siekamy. Na patelni na maśle podsmażamy warzywa - gdy są miękkie dodajemy wcześniej ugotowaną kaszę. Doprawiamy sola ,pieprzem do smaku. Mieszamy. Podajemy z kawałkami ogórka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bogusia19 21.06.2013 09:34
musi być dobre
dodi 21.06.2013 09:21
zawsze to cos innego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak