Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza pęczak w warzywach i grilowanym kurczakiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Kasza

kasza pęczak 1 szklanka
woda 2 szklanki
olej rzepakowy
cebula czerwona 1 szt
ząbek czosnku 1 szt
marchew 1 szt
papryka czerwona 1 szt mała
cukinia 0,5 szt
Zioła prowansalskie suszone Prymat
sól do smaku
pieprz
curry

Filet

filet z kurczaka 1 szt
Papryka słodka mielona Prymat
sól do smaku
czosnek 1 ząbek
rozmaryn
oregano
olej rzepakowy

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza pęczak w warzywach i grilowanym kurczakiem

Filet myjemy i kroimy na plastry. Przyprawiamy go wszystkimi składnikami i odstawiamy do lodówki. Kaszę pęczak zalewamy wodą i także odstawiamy na jakąś godzinę. Po tym czasie gotujemy z dodatkiem curry aż cała woda wsiąknie w kaszę. Na patelni podsmażamy czosnek, następnie cebulę, marchewkę, paprykę oraz cukinię. Gdy warzywa będą miękkie doprawiamy delikatnie solą, ziołami prowansalskimi oraz pieprzem. Mieszamy z kaszą. Fileta smażymy na patelni grillowej lub na parze. Podajemy razem z ulubionymi surówkami. Ja akurat podałam z selerem i rodzynkami oraz colesławem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 05.12.2015 19:09
pyszny obiadek :)
IKrakowianka 05.12.2015 16:52
świetne danie
misia53 04.12.2015 23:02
Bardzo pomysłowo i zdrowo.
Wafelek2601 04.12.2015 18:51
Smaczne danie
Bernadeta1 04.12.2015 18:44
chętnie bym zjadła taki obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak