Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza orkiszowa z indykiem i z warzywami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza orkiszowa 100 gram
mięso mielone indycze 500 gram
marchew 1 sztuka
seler naciowy 2 łodygi
oregano 1 łyżeczka
sól i pieprz 1 łyżeczka
koncentrat pomidorowy 1 opakowanie
kukurydza w puszce 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza orkiszowa z indykiem i z warzywami

Mięso obsmaż na patelni, przełóż do miski. Warzywa pocięte w talarki przesmaż na tej samej patelni, na której smażone było mięso,dodaj koncentrat. Wlej odrobinę wody jeśli trzeba. Dodaj mięso i duś kilka minut, dodaj kukurydzę. Ugotuj kaszę orkiszową. Posyp natką .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak