Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza manna z kaki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza manna 1/2 szklanki
kaki 1/2 szt
masło 1 łyzeczka
woda 1/2 szklanki
mleko 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza manna z kaki

W garnku gotujemy mleko z wodą. Kaki obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę. Do gotującego się mleka z wodą wsypujemy kaszkę i ciągle mieszając gotujemy ok 3 minut, aż kaszka zgęstnieje. Pod koniec gotowania dodajemy pokrojone kaki i mieszamy. Na paletni rozpuszczamy masło i przekładamy na nią kaszkę. Całość mieszamy i przekładamy na talerzyk

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 05.11.2012 09:26
ciekawy smak
Magula 05.11.2012 09:05
Nie uzyłam cukru, a dzięki kaki kaszka jest słodka.
Anna169Hosz 05.11.2012 09:02
Nigdy nie robiłam nic z owocem kaki na ciepło, ciekawe jak smakuje?
Magula 05.11.2012 09:00
bardzo szybkie i łatwe a smaczne
Iwka 05.11.2012 07:55
fajny pomysł
Monika-twin 05.11.2012 07:02
zupełna nowosc
Poison1988 05.11.2012 06:46
no czegoś takiego jeszcze nie jadłam. ciekawe jak smakuje...
Konczi 05.11.2012 04:55
musi być pyszne ;)
manaika 04.11.2012 23:42
hmmm ciekawe
wojtek5 04.11.2012 23:00
pycha
octo 04.11.2012 22:50
nigdy takiej nie robilam ciekawy przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak