Kasza jęczmienna i jaglana ze skwarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jęczmienna

    pół szkl
  • wędzona słonina

    10 dag
  • kurkuma

  • sól

  • pieprz

  • oregano

  • Czosnek suszony Prymat

  • kasza jaglana

    pół ugotowana
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wędzona słonine pozbawiamy skóry, jesli ja ma i kroimy w kosteczkę. Słoninę przekładamy n patelnie i podsmazamy. Możemy ja lekko podsmazyć albo mocno wytopić tłuszcz by powstały chrupkie skwarki (wtedy zbyt dużą ilośc tłuszczu odlewamy). Na patelnię dodajemy kaszę jaglaną oraz kaszkę jęczmienną. Oprószamy wszystko przyprawami i podsmażamy az kasza będzie ciepła. Podajemy z miesem i warzywami, albo z samymi warzywami np ugotowaną fasolka szparagową.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat