Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kasza jaglana z bananami i prażonymi dodatkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza jaglana 0,5 szkl
banan 1 szt
miód 1 łyżka
wiórki kokosowe 1 łyżeczka
migdały w słupkach 1 łyżeczka
cynamon 1 szczypta
serek homogenizowany 1 (waniliowy)

Przepis i sposób przygotowania na: kasza jaglana z bananami i prażonymi dodatkami

Kaszę zalewamy na chwilę wrzątkiem, odcedzamy gorącą wodę i wrzucamy kaszę do gotującej się wody, kaszę gotujemy do miękkości. Na gorącej patelni prażymy pierwsze migdały następnie dodajemy wiórki ciągle mieszając. Banana kroimy w kostkę. Do ugotowanej kaszy dodajemy miód, dokładnie mieszając następnie dodajemy serek homo a na sam koniec dodajemy banany, delikatnie mieszając całość. Gotową kaszę przekładamy na talerzyk posypując uprażonymi migdałami i wiórkami kokosowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edith85 07.11.2013 19:23
Bajka... mniam:)
EmciaPichci 02.01.2013 16:16
uwielbiam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak