Kasza gryczana z pieczarkami i kiełbasą

Kasza gryczana z pieczarkami i kiełbasą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza gryczana

    1 szklanka
  • kiełbasa myśliwska

    300 gram
  • cebula

    2 sztuki
  • pieczarki

    250 gram
  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • olej rzepakowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kasza gryczana z pieczarkami i kiełbasą foto
Kaszę wsypać do dwóch szklanek wrzącej, lekko posolonej wody i na małym ogniu gotować 10 minut.
Krok 2 - Kasza gryczana z pieczarkami i kiełbasą foto
Cebulę i pieczarki pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju do odparowania płynu. Doprawić solą i pieprzem.
Krok 3 - Kasza gryczana z pieczarkami i kiełbasą foto
Dodać podsmażoną kiełbasę pokrojoną w plasterki.
Krok 4 - Kasza gryczana z pieczarkami i kiełbasą foto
Wszystko razem wymieszać i smażyć dwie minuty. Przed podaniem posypać szczypiorkiem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kasieq 18.08.2017 08:54
Super przepis na początku byłam trochę sceptycznie nastawiona, ale całość wyszła super. Użyłam tylko kaszy z Melvitu http://melvit.pl a reszta świetnie się ze sobą połączyła.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat