Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza gryczana z pieczarkami i kiełbasą

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza gryczana 1 szklanka
kiełbasa myśliwska 300 gram
cebula 2 sztuki
pieczarki 250 gram
Pieprz czarny mielony Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
olej rzepakowy

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza gryczana z pieczarkami i kiełbasą

Kroki postępowania

1
Kaszę wsypać do dwóch szklanek wrzącej, lekko posolonej wody i na małym ogniu gotować 10 minut.
Krok 1 - Kasza gryczana z pieczarkami i kiełbasą foto
2
Cebulę i pieczarki pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju do odparowania płynu. Doprawić solą i pieprzem.
Krok 2 - Kasza gryczana z pieczarkami i kiełbasą foto
3
Dodać podsmażoną kiełbasę pokrojoną w plasterki.
Krok 3 - Kasza gryczana z pieczarkami i kiełbasą foto
4
Wszystko razem wymieszać i smażyć dwie minuty. Przed podaniem posypać szczypiorkiem.
Krok 4 - Kasza gryczana z pieczarkami i kiełbasą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasieq 18.08.2017 08:54
Super przepis na początku byłam trochę sceptycznie nastawiona, ale całość wyszła super. Użyłam tylko kaszy z Melvitu http://melvit.pl a reszta świetnie się ze sobą połączyła.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak