Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza gryczana z mięsem i pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza gryczana 30 dag
mięso wieprzowe bez kości 20 dag
pieczarki 20 dag
cebula 1 szt
oliwa do smażenia
bulion 1 szklanka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza gryczana z mięsem i pieczarkami

Kaszę gryczaną gotujemy w osolonej wodzie nieco krócej niż w przepisie na opakowaniu, by była nie do końca miękka. Odcedzamy z wody. Mięso myjemy i kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i podsmażamy na niej mięso. Następnie dodajemy pokrojoną drobno cebulę i oczyszczone, pokrojone w plasterki pieczarki. Solimy i pieprzymy. Gdy się podsmażą, dodajemy kaszę gryczaną i dusimy razem pod przykryciem często mieszając. Stopniowo podlewamy bulionem, aż kasza cały wchłonie i będzie wystarczająco miękka. Doprawiamy do smaku i podajemy gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 13.02.2014 16:10
lubię kaszę gryczaną

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak