Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza gryczana z gulaszem z wąrtóbek

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza gryczana 300 g
wątróbka drobiowa 300 g
cebula 1 szt
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
majeranek 1 łyżeczka
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza gryczana z gulaszem z wąrtóbek

Kaszę gryczaną gotujemy według przepisu.
Na rozgrzany olej wrzucamy oczyszczone i pokrojone wątróbki ( może być też wątroba wieprzowa)i smażymy intensywnie z dodatkiem pokrojonej cebuli.Gdy się usmażą, podlewamy wodą lu bulionem, dodajemy sól, pieprz i majeranek, dusimy chwilę. Zaciągamy sos mąką roztrzepaną w wodzie. Gulaszem polewamy kaszę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak