Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza gryczana z boczkiem i szalotką

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza gryczana 100 g
boczek wędzony 8 plastrów
masło 2 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza gryczana z boczkiem i szalotką

Kaszę gryczaną gotuję w lekko osolonej wodzie przez około 17 minut. Boczek pokrojony w plastry kroję w kostkę. Wrzucam na patelnię i prażę. Gdy się zarumieni dodaję pokrojoną w drobną kostkę cebulkę oraz masło. Smażę do zarumienienia cebuli. Wtedy dodaję ugotowaną kaszę. Całość mieszam i jeszcze chwilę podgrzewam. Danie jest gotowe. Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 23.01.2013 21:17
smaczne
Grażyna13 23.01.2013 18:43
Lubie taką :)
EWI 23.01.2013 09:28
pycha!!
EWI 23.01.2013 09:28
pycha!!
Alex_M 23.01.2013 08:58
pysznosci! kocham kasze!
fotoviderek 23.01.2013 07:33
Kasza gryczana to niebo w gębie :) Lubie bardzo :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak