Kasza gryczana w sosie grzybowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza gryczana

    2 opakowania
  • natka pietruszki

    3 łyżeczki
  • mąka pszenna

    2 łyżeczki
  • Bulion grzybowy

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

- Kaszę gotujemy kwadrans.
- W tym czasie zagotowujemy wodę i gdy będzie wrzeć wrzucamy kostkę grzybową, a gdy się rozpuści sos zagęszczamy mąką i kilka chwil zagotowujemy, doprawiamy pieprzem
- Kaszę podajemy w półmisku z sosem, posypujemy całość suszona natką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 17.09.2014 12:38
fajne danie
rosik93 10.04.2012 00:30
super
Monika111 24.11.2011 20:02
fajny przepis :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat