Kasza duszona z białą rzepą, porem i papryką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jęczmienna

    4 łyżki
  • papryka czerwona

    1 pasek ok 5cm
  • por

    3 cm
  • rzepa

    1/3 szt biała
  • marchew

    1/3 szt
  • koper włoski

    1 pasek
  • Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat

    3 szczypty
  • syrop klonowy

    1 łyzeczka
  • kolendra

    1/2 łyżeczki
  • Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

    4 szczypty
  • olej do smażenia

    1 łyżka
  • woda

    75 ml
  • parmezan starty

    4 plasterki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka wlewamy olej i dodajemy od razu wszystkie pokrojone według uznania warzywa, przyprawy a także kaszę, całość prażymy ok 5 min.

Następnie podlewamy wodą, na wolnym ogniu cały czas mieszając dusimy, gdy odparują soki, jeszcze chwilkę mieszając całość prażymy, danie ma być sypkie.

Na koniec dodajemy parmezan.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Edita 22.01.2017 09:36
fajny przepis
Marta1986 19.01.2017 18:17
bardzo smaczne
Edith85 19.01.2017 17:37
Super przepis
wwwiolka 19.01.2017 17:23
Bardzo fajny przepis.
Agnieszka-87-25 19.01.2017 16:57
super pozywne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat