Kasza duszona z białą rzepą, porem i papryką

Kasza duszona z białą rzepą, porem i papryką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jęczmienna

    4 łyżki
  • papryka czerwona

    1 pasek ok 5cm
  • por

    3 cm
  • rzepa

    1/3 szt biała
  • marchew

    1/3 szt
  • koper włoski

    1 pasek
  • sól himalajska

    3 szczypty
  • syrop klonowy

    1 łyzeczka
  • kolendra

    1/2 łyżeczki
  • pieprz kolorowy ziarnisty

    4 szczypty
  • olej do smażenia

    1 łyżka
  • woda

    75 ml
  • parmezan starty

    4 plasterki
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Do garnka wlewamy olej i dodajemy od razu wszystkie pokrojone według uznania warzywa, przyprawy a także kaszę, całość prażymy ok 5 min.

Następnie podlewamy wodą, na wolnym ogniu cały czas mieszając dusimy, gdy odparują soki, jeszcze chwilkę mieszając całość prażymy, danie ma być sypkie.

Na koniec dodajemy parmezan.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Edita

22.01.2017 09:36
fajny przepis

Marta1986

19.01.2017 18:17
bardzo smaczne

Edith85

19.01.2017 17:37
Super przepis

wwwiolka

19.01.2017 17:23
Bardzo fajny przepis.

Agnieszka-87-25

19.01.2017 16:57
super pozywne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat