Przepis i sposób przygotowania na: Kasza bulgur z warzywami
Kaszę bulgur gotujemy w lekko osolonej wodzie na sypko.
Na patelnię wlewamy olej (ja użyłam oleju z suszonych pomidorów) i podgrzewamy.
Cebulę i czosnek obieramy, cebulę kroimy w piórka, a czosnek drobno siekamy. Na gorący tłuszcz wkładamy cebulę, a następnie czosnek i podsmażamy.
Pomidory suszone drobno kroimy, wkładamy na patelnię i dusimy.
Paprykę po umyciu i usunięciu nasion kroimy w kostkę, dodajemy do duszonych warzyw, dodajemy natkę i pomidory z puszki i dusimy do miękkości papryki.
Na koniec dodajemy odcedzona fasolę, wlewamy sos sojowy, doprawiamy potrawę solą i pieprzem.
Do sosu dodajemy ugotowaną kaszę, mieszamy i podajemy na gorąco.