Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza bulgur z pieczonymi warzywami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1 szklanka kaszy bulgur
2 średnie marchewki
1 czerwona cebula
1 mały koper włoski
parę różyczek kalafiora
pół czerwonej papryki
pół cukinii
garść szczypiorku
sok z połowy cytryny
olej rzepakowy lub oliwa
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza bulgur z pieczonymi warzywami

Kaszę gotujemy wg opisu na opakowaniu. Cebulę i koper kroimy w piórka, paprykę, cukinię i marchewki w grube słupki. Warzywa polewamy olejem i pieczemy w piekarniku w 180 stopniach około 30 minut. Mieszamy je od czasu do czasu. Po tym czasie, kaszę przesypujemy do miski, dodajemy do niej warzywa, sok z cytryny, doprawiamy solą. Całość posypujemy szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wwwiolka 08.02.2017 20:11
Bardzo fajny przepis.
Edith85 08.02.2017 18:32
Super propozycja
Beatris 08.02.2017 18:10
Zdrowe, kolorowe, pyszne danie :)
Wiktoria29 08.02.2017 16:08
musiało być smaczne
Agnieszka-87-25 08.02.2017 15:25
super danko
w mojej kuchni 08.02.2017 15:19
same pyszności do zjedzenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak