Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasz z indykiem w sosie warzywnym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z indyka 1 szt
kasza jaglana 1 szkl
marchew 2 szt
pietruszka 2 szt
cykoria 1 szt
cebula 1 szt
koperek pół pęczka
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
papryczka chili pół strączka
sól szczypta
pieprz szczypta
woda 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Kasz z indykiem w sosie warzywnym

Kaszę gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem masła. Warzywa obieramy i kroimy w krótkie słupki, cebulę w kostkę, cykorie dzielimy na pół i kroimy w plasterki. Wszystko wrzucamy na patelnie podlewamy odrobiną wody i dusimy. Doprawiamy solą, pieprzem. Po około 10 minutach wrzucamy pokrojone w paseczki mięso i dusimy ok 25 minut na małym ogniu. na koniec dodajemy koncentrat i koperek posiekany.. Na talerzu układamy kaszę robimy w środku wgłębienie nakładamy sos a na wierzchu układamy mięso.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

karolina1869 04.12.2013 11:25
smaczne i zdrowe
Wojt@s
Wojt@s 26.06.2013 00:02
muszę spróbować , super wygląda
adelajda 16.06.2013 13:28
lubię indyka w każdej postaci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak