Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kąski z indyka na dyni glazurowanej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 500 gram
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
sól do smaku
pieprz do smaku
dynia 100 gram
miód 2 łyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kąski z indyka na dyni glazurowanej

Filet myjemy, kroimy na drobne paski .Przyprawiamy sola i pieprzem . Panierujemy w jajku i bułce tartej , smażymy na złoty kolor. Dynie myjemy, kroimy w kostkę, polewamy miodem i odrobiną wody. gdy dynia zmięknie ukladamy troche na tależu a na dyni układamy kąski.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak