Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kąski smażone w cieście piwnym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szklanka
piwo 1/2 szklanki
jajko 1 sztuka
sól szczypta
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
krewetki duże 10 sztuk
pomidory suszone Smak 10 sztuk
oliwki czarne Smak 1/2 słoika
olej do smażenia
pieczarki marynowane 10-15 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Kąski smażone w cieście piwnym

Składniki na ciasto (mąka,jajko,piwo,sól i proszek do pieczenia) dokładnie wymieszać aby nie było grudek.Ciasto powinno mieć konsystencję trochę gęściejszą niż na naleśniki.W cieście zanurzać krewetki oraz osączone: pieczarki,pomidory,oliwki i smażyć na głębokim oleju na złocisty kolor.Osączyć na papierowym ręczniku.Podawać na ciepło z ulubionym dipem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 03.02.2014 12:04
na pewno smaczne
Alex_M 26.05.2013 12:44
uwielbiam krewetki a ten pomysl mi sie bardzo podoba :)
migotka28 03.02.2013 14:30
Bernadeta mi również za bardzo krewetki nie smakują,robiłam kiedyś te małe i źle je przyrządziłam i nie były smaczne, te są duże w smaku są dobre i delikatne a w cieście ich nie widać więc można spróbować
Bernadeta1 03.02.2013 14:25
jakoś nie umiem się przekonać do krewetek
Laila2786 03.02.2013 14:24
coś wspaniałego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak