Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kąski "kurczak gyros"

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka podwójny 1 sztuka
przyprawa gyros 1/2 saszetki
jajko 1 sztuka
mąka 5 łyżek
olej

Porada

Kąski świetnie smakują z ketchupem, sosem czosnkowym czy barbecue.

Przepis i sposób przygotowania na: Kąski "kurczak gyros"

1. Filet myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i oczyszczamy. Kroimy w duże kawałki. Wrzucamy do miski, wsypujemy przyprawę gyros i dokładnie nacieramy każdy kawałek. Odkładamy na minimum 10 minut do lodówki.

2. Po tym czasie każdy "kąsek" maczamy w roztrzepanym jajku i panierujemy w mące. Smażymy na rozgrzanym oleju po 3-4 minuty z każdej strony na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

R'n'G Kitchen 03.01.2015 20:07
Pychota! Aż chce się jeść
Bernadeta1 03.01.2015 18:07
bardzo lubię taką przekąskę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak