Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kartoflanka z chrzanem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 60 dag
łopatka wieprzowa 40 dag
bulion wołowy 6 szkl
chrzan tarty 1 łyżka
jabłka winne 2 szt
cebula 2 szt
mąka pszenna 1 łyżka
smalec 2 łyżki
koperek 2 łyżki
tymianek
marchew
Pieprz czarny mielony Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kartoflanka z chrzanem

Mięso pokroić w niedużą kostkę, włożyć do wrzącego bulionu i gotować n małym ogniu pod przykryciem. Po 20 minutach dodać pokrojone w cząstkę ziemniaki. Obrane jabłka pociąć na małe cząstki, zrumienić na patelni na mocno rozgrzanym smalcu (oleju), przełożyć na talerz. . Posiekaną cebulę podsmażyć na pozostałym tłuszczu, pod koniec smażenia oprószyć mąką. Cebulę, startą marchewkę ( na tarce o dużych oczkach) i jabłka włożyć do zupy i gotować ją jeszcze przez 10 minut. Na koniec wymieszać z chrzanem oraz tymiankiem, solą i pieprzem. Na talerzach posypać posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak