Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kartoflanka na bogato

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórek zielony 500 gram
marchew 4
ziemniaki 1/2 kg
udka kurczaka
boczek wędzony 300 gram
sól i pieprz
olej
kurkuma

Przepis i sposób przygotowania na: Kartoflanka na bogato

Ziemniaki i marchewkę obierz . Ziemniaki pokrój w kostkę, a marchewkę w plasterki.
Udko zalej wodą i gotuj przez ok. 1 godzinę. Po tym czasie wyjmij udko z garnka.
Na patelni rozgrzej olej, dodaj pokrojone warzywa. Smaż przez chwilę. Dodaj do garnka wraz z groszkiem. Zagotuj.
Boczek pokrój w paseczki i smaż na patelni,do momentu aż będzie chrupiący. Boczek dodaj do gotującej się zupy. Gotuj jeszcze przez ok. 30 minut. Dopraw do smaku solą,pieprzem i kurkumą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Wojtaszko 10.02.2017 09:51
dzięki :)
jan_mag 09.02.2017 12:08
Wygląda smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak