Kartoflanka

Kartoflanka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    4 sztuki
  • bulion

    1,25 litra
  • cebula dymka ze szczypiorkiem

    1-2 sztuki
  • czosnek

    2 ząbki
  • papryka żółta

    1 sztuka
  • mleko

    220 ml
  • Kukurydza z Puszki

    0,5 puszki
  • mąka ziemniaczana

    1,5 łyżeczki
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy ze skórki i kroimy w kostkę, paprykę i cebulkę kroimy tak samo. Do bulionu wrzucamy czosnek, ziemniaki, kukurydzę, paprykę, cebulę i gotujemy. Mleko łączymy z mąką oraz małą ilością gorącego bulionu i dodajemy do zupy i przyprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy jeszcze około 25-30 minut. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 29.08.2013 09:42
moja ulubiona
Mysiunia 27.05.2012 09:47
bardzo smaczna
Urszula5 25.05.2012 23:54
super
Magdalena1110 24.05.2012 20:19
ciekawa
Tika4444 22.04.2012 09:06
fajny pomysł
berys18 24.03.2012 09:11
fajna kartoflanka
Ada-Gaba 06.03.2012 11:16
pycha
olkaaa 24.02.2012 08:34
lubię
Wacław 28.01.2012 09:29
bardzo smaczna zupa
Ewelina38 21.01.2012 18:16
pyszna zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat