Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kartoffelsalat

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniak 1 kg
cebula biała 2 sztuki
ocet jabłkowy 1 łyżka
natka pietruszki 1 pęczek
sól do smaku
pieprz do smaku
majonez tradycyjny 4 łyżki
ogórki 7 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Kartoffelsalat

Ziemniaki gotujemy w mundurkach. Gdy się ugotują, studzimy je, obieramy i kroimy w średniej wielkości kostkę. Cebulę natomiast kroimy w małą kostkę, posypujemy solą i odstawiamy w osobnej misce na około 20 minut, następnie dodajemy do ziemniaków. Ogórki kiszone kroimy w także w kostkę średniej wielości. Wszystkie składniki umieszczamy w dużej misce i posypujemy drobno posiekaną natką pietruszki. Dodajemy majonez, ocet jabłkowy i doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dokładnie mieszamy. Możemy także przyozdobić ją na wierzchu natką pietruszki. Chłodzimy w lodówce około 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 09.06.2013 08:53
lubię taką sałatkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak