Kartacze z mięsem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1,30 kg
  • jajko

    1 szt
  • mięso mielone

    40 dag
  • cebula

    2 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • olej

  • Majeranek suszony Prymat

  • sól

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • skwarki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

30 dag ziemniaków obrać i ugotować, a resztę zetrzeć na tarce.
Ugotowane ziemniaki wyjąć z wody i rozgnieść widelcem i połączyć ze startymi ziemniakami odciśniętymi z nadmiaru wody, przyprawić do smaku solą, wymieszać z jajkiem.
Cebulę obrać, pokroić drobno i przesmażyć na oleju, dodać mięso oraz przyprawy, przesmażyć razem, lekko przestudzić.
nabierać po porcji ziemniaczanego ciasta na rękę, lekko go spłaszczyć i na środek nakładać porcje farszu mięsnego wzdłuż - formując wałeczki.
Gotować ok 20-25 minut w osolonej wodzie.
Podawać polane skwarkami ;-)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jagoda5913 22.06.2017 00:27
fajne danie
halina17 21.06.2017 22:37
Dobre danie.
dodi 21.06.2017 22:19
Moje ulubione

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat