Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kartacze na kapuście

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniak 2 kg
kasza manna 1 kg
wędlina 20 dag
kapusta 1 główka
cebula 1 sztuka
masło 1/2 kostka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kartacze na kapuście

Kroki postępowania

1
Surowe ziemniaki trzemy na tarce, a następnie przekładamy je do lnianego woreczka i odcedzamy. Zbitą masę mieszamy z surową kaszą i przyprawiamy solą i pieprzem.
Krok 1 - Kartacze na kapuście foto
2
Formujemy na dłoni owalne placuszki
Krok 2 - Kartacze na kapuście foto
3
Nakładamy pokrojoną wędlinę do środka
Krok 3 - Kartacze na kapuście foto
4
Owijamy gotowe kartacze w kapustę i układamy do naczynia żaroodpornego.
Krok 4 - Kartacze na kapuście foto
5
Następnie kroimy cebulkę w drobną kostkę i podsmażamy na maśle. Polewamy omastą ułożone w naczyniu kartacze. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy przez 60 minut w temp. 200 stopni.
Krok 5 - Kartacze na kapuście foto
6
Upieczone kartacze można podawać ze śmietaną
Krok 6 - Kartacze na kapuście foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ajres 15.09.2013 21:36
bardzo dobre
spawacz 09.09.2012 11:31
pycha!
Emiliozo 04.09.2012 22:49
jeszcze takich nie widziałam
Ewelina47 04.09.2012 08:58
bardzo apetyczne :)
ewelinapac 04.09.2012 07:59
fajne
kate.500 02.09.2012 14:14
pycha
K&J 02.09.2012 11:59
super
irenka 01.09.2012 12:00
wyglądają bardzo apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak